2021 Bibliotheek Grave

Portretten  4 oktober – 10 december 2021


Lust for Life – ‘Best punks come from Liverpool’

Toen ik Ian Parker letterlijk tegen het lijf liep, het was erg druk op de Camden Lock Market, schrok ik van zijn eerste reactie. Hij keek me strak aan en zei geen woord. Dat kijken alleen al ….

Een ‘sorry’ van mijn kant ontaardde echter in een spraakwaterval die ik niet verwachtte. We kwamen te praten over de eind jaren 70 – begin jaren 80 en over de bloeiperiode van de punk. Hoe kon het ook anders. Een paar rockbands hadden we zelfs allebei live gezien. Hij in Liverpool, ik in Sittard. In die tijd luisterde hij, net als ik veel naar The Cure en The Clash. Namen als The Sex Pistols, Iggy Pop en The Stranglers mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Feitelijk was deze kortstondige ontmoeting van nog geen 15 minuten een opfrismoment van iets dat zich net meer dan 40 jaar geleden afspeelde.

Ik werd me bewust van hoe bevooroordeeld ik was door alleen maar af te gaan op zijn uiterlijk, zijn hanenkam. Aanvankelijk dacht ik de volle laag te krijgen. Echter, de vriendelijke en zachtaardige tweede indruk die Ian bij me achterliet en de foto’s die hij met trots van zich liet maken, leverde een met recht ‘Best punks come from Liverpool’ op. Dit waren zijn woorden en Ian heeft daarmee de titel gegeven aan z’n eigen portret.

Camden – London, 2014


Deze expositie is helaas voorbij maar de foto’s zijn weer te zien in de bibliotheek in Cuijk. Hier een impressie zoals het in Grave te zien was:


Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google